за 8 порции
1,6 кг свинска плешка без кост
2-3 с.л. горчица
черен пипер
1-2 с.л. соев сос
плънка
50 г кашкавал или топено сирене
риган, кимион, мащерка
чесън на прах или 2-3 скилидки чесън
250-300 мл бира
джинджифил, пресен или прах
глазура
1 с.л. мед
1 ч.л. горчица
1 с.л. кетчуп
1/2 ч.л. оцет
за пюрето от карфиол:
1 глава карфиол
2 ск. чесън
масло
за пъстрата зимна салата
1 печена глава червено цвекло - пече се във фолио с малко зехтин за около 1 час на 200 С
Нарязва се на ивички.
няколко листа марула, нарязана на едро
1 авокадо,нарязано на тънки резени
няколко чери доматчета, разрязани наполовина
2 моркова нарязани на тънки ивички
заливка от смес на 1 ч.л. горчица, ч с,л. мед, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. лимонов сок
За плешката"
месото се разстила и изтънява с нож
намазва се много добре с горчица, поръсва се с черен пипер и соев сос
в средата се поставя кашкавалът(сиренето) и останалите подправки
поставя се върху лист алуминиево фолио и се загъва на стегнато руло.Оставя се да престои на студено за няколко часа
поставя в съд за печене и отстрани се налива бирата, слага се джинджифила
пече се на 180 С за 1,5-2 часа
развива се от фолиото и се намазва с глазурата - смесват се всички съставки и се разбъркват добре.нанася се с четка
връща се във фурната и се запича за 15 минути на 200 С
изважда се, изчаква се да застине и се нарязва на филии
за пюрето от карфиол
1 главичка карфиол, накъсан на розички се вари в подсолена вода заедно с 2 скилидки чесън за около 10 минути. Зелето трябва да омекне.
Прецежда се и се пасира с уреда за картофено пюре
Добавя се черен пипер, малко масло(може и без него) и ако е необходимо сол.