2-3 бр. моркови,
2 глави лук,
500-700 гр. свинско месо,
3-4 бр. домати от консерва,
200 гр. сушеница,
50 гр. маслини без костилка,
1-2 ч. л. червен пипер,
50 мл червено вино
1-2 ч. л. подправка за свинско месо,
200-250 гр. сирене,
100 гр. топено сирене,
магданоз
Месото, нарязано на кубчета се запържва. После се добавя лукът, нарязан на полумесеци, морковите на колелца. След пет минути добавете целите картофчета, доматите от консерва, подправките и виното, оставете малко да покъкри. Свалете от огъня и добавете сушеницата и маслините.
В гювеча сипете малко мазнина, натрошете сиренето, а отгоре изсипете сместа от тигана и налейте малко вода (около 1/2 ч. ч.). Печете на 250 градуса и малко преди да го извадите от фурната, поръсете с парченца топено сирене и върнете пак във фурната да се разтопи.
Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте с чаша червено вино.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност