Сладкиш с ягоди и бадеми

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
90 минути
Аватарот: Татяна Михована 13.06.2012г.

Продукти

250-300 гр брашно,
7 гр суха мая,
150 мл хладко мляко,
90 гр масло,
200 гр захар,
1 яйце;

За крема:

300-400 гр ягоди,
150 гр захар,
250 гр квасена сметана,
1 пакет ванилов пудинг,
1 яйце,
80 гр филирани бадеми

Начин на приготвяне

Приготвяне:

Брашното се пресява в купа и се прави кладенче. Маята се разтваря в малко топло мляко, брашно и захар и се оставя на топло място да шупне. Маслото се разтопява и заедно с готовата мая, млякото, яйцето и захарта, се изсипва при брашното. Замесва се меко еластично тесто, което се оставя на топло да бухне.

Ягодите се измиват, подсушават и почистват от дръжките. Разбъркват се с 50 гр захар и 1 с.л. брашно.

Тестото се разточва върху набрашнен плот и се пренася в застлана с хартия за печене тава. Оставя се отново за 15 мин да втаса на топло.

Сметаната се разбива с яйцето, ваниловия пудинг и останалата захар. Ягодките се разпръскват върху тестото, по-едрите се разполовяват, така че да го покрият изцяло. Сметановата смес се излива отгоре и заглажда. Сладкишът се посипва плътно с филирани бадеми.

Пече се на 180*С до златисто. Оставя се да изстине и се поднася украсен с пудра захар.

Харесай страничката ни във Facebook!

Коментари