Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Златисто брюкселско зеле с чесън

Идеално за гарнитура към месо и вегетариански ястия

30’ Подготовка
45’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г брюкселско зеле
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 големи скилидки чесън, нарязани на филийки
  • ¼ с.л. чесън на прах
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Почистете главичките зеле от пожълтелите листа и ги разполовете. Преместете ги в купа.
  3. Запържете скилидките чесън за няколко минути, до придобиването на златист цвят.
  4. Сложете зехтина върху брюкселското зеле, поръсете го с чесъна на прах, подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
  5. Изсипете зелето в тава и печете за около 20 мин., като през това време разклащайте тавата от време на време. Обърнете брюкселското зеле и печете за още 10-15 мин.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер брюкселско зеле

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче