1500 - 1700 г телешки жили
12 средни картофа
3 моркова
10 малки глави лук
2 червени чушки
2 глави чесън - на скилидки
целина - корен и листа
магданоз
200 мл домати
1 - 2 с.л. брашно
1 - 2 с.л. червен пипер
1 с.л. сол
черен пипер - зърна
бахар
дафинов лист
300 мл вино
В голямо гърне се поставят жилите нарязани на парчета, картофите цели или на половинки, морковите и чушките на колелца, лука, скилидките чесън, корена целина - изчистен и нарязан на парчета, листата целина и магданоза - нарязани на ситно, доматите, подправките, виното. Покриваме продуктите с вода.
Загъва се с фолио и се слага капака. Когато жилите заврят, фурната се намалява
на 50 - 100 градуса и се пекат 6-7 часа. Аз ги пека цяла нощ - слагам го вечерта късно и на сутринта, като стана, ястието е готово.