Необходими продукти:
- 1 килограм говеждо месо от джолан
- сол
- черен пипер
- 50 г бяло брашно
- 2 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- 2 стръка розмарин
- лимонов сок, от 1 лимон
- лимонова кора, от 1 лимон, настъргана
- 50 г бяло вино
- 1.5 литра вода
- 1 кг замразена зеленчукова смес (по ваш избор)
- Половин връзка ръзка листа от целина
При сервирането:
- резени лимон
- 1 с.л. листа от целина
- 1 с.л. зехтин
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Поставете една тенджера на силен огън и я оставете да загрее за около 15 мин.
- Нарежете говеждото на малки парченца.
- Подправете със сол и черен пипер. Поръсете с брашно и разбъркайте с ръце, за да покриете всички парченца.
- Добавете 2 супени лъжици зехтин в тенджерата и сложете месото.
- Запържете до златисто.
- Добавете чесъна, дафиновите листа, розмарина и настърганата кора от лимона.
- Добавете виното и лимоновия сок.
- Когато виното се изпари, добавете водата, покрийте с капак и оставете да ври 1 час и половина на бавен огън.
- Добавете зеленчуците и листата целина.
- Покрийте с капак и оставете да къкри 20-30 минути.
- Сервирайте с резени лимон, листа от целина, зехтин и прясно смлян черен пипер.
ИЗБРАНО