Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зеленчукова супа с говеждо

Бързо и лесно, но и доста питателно

5’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 килограм говеждо месо от джолан
  • сол
  • черен пипер
  • 50 г бяло брашно
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • 2 стръка розмарин
  • лимонов сок, от 1 лимон
  • лимонова кора, от 1 лимон, настъргана
  • 50 г бяло вино
  • 1.5 литра вода
  • 1 кг замразена зеленчукова смес (по ваш избор)
  • Половин връзка ръзка листа от целина

При сервирането:

  • резени лимон
  • 1 с.л. листа от целина
  • 1 с.л. зехтин
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Поставете една тенджера на силен огън и я оставете да загрее за около 15 мин.
  2. Нарежете говеждото на малки парченца.
  3. Подправете със сол и черен пипер. Поръсете с брашно и разбъркайте с ръце, за да покриете всички парченца.
  4. Добавете 2 супени лъжици зехтин в тенджерата и сложете месото.
  5. Запържете до златисто.
  6. Добавете чесъна, дафиновите листа, розмарина и настърганата кора от лимона.
  7. Добавете виното и лимоновия сок.
  8. Когато виното се изпари, добавете водата, покрийте с капак и оставете да ври 1 час и половина на бавен огън.
  9. Добавете зеленчуците и листата целина.
  10. Покрийте с капак и оставете да къкри 20-30 минути.
  11. Сервирайте с резени лимон, листа от целина, зехтин и прясно смлян черен пипер.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино сол черен пипер розмарин дафинов лист целина говеждо бяло брашно лимонов сок вода

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче