Необходими продукти:
- 1/2 ч.ч. булгур
- Микс от зелени салати
- 1/2 ч.ч. черна леща (може и друг вид)
- 100 г чери домати
- 1 връзка прясна мента
- 4 с.л. зърна от нар
- Зехтин
- 2 ч.л. сос "Наршараб"
- Сол и черен пипер на вкус
- 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
- Булгурът и лещата се сваряват според инструкциите на опаковката и се оставят да изстинат на стайна температура.
- Чери доматите се разрязват на половинки.
- Ментата, сокът от половин лимон, зехтинът и сосът "Наршараб" се пасират с малко сол и черен пипер.
- В дълбока купа се поставя миксът от зелени салати, а отгоре лещата и булгурът. Всичко се поръсва със зърната от нар и салатата се залива с дресинга от мента.
- По желание чери доматите могат да бъдат заменени от резени червена чушка.