Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За салати и месо: Легендарният сос Наршараб

Запознайте се с най-лесния начин да си приготвите тази азербайджанска класика

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 300 мл сироп от нар
  • Захар, на вкус
  • Млян кориандър, на вкус
  • Босилек, на вкус
  • Канела, на вкус
  • Сол и черен пипер

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Сиропът се налива в касерола или малка тенджерка и се пуска на слаб огън.
  2. При периодично разбъркване се довежда до образуване на "балончета".
  3. Съдът се сваля от котлона и в сиропа се добавят подправките и захарта. Всичко се разбърква и готовият "Наршараб" се прехвърля в шишенце или купичка и се оставя да изстине.
  4. Използва се като дресинг за салати или за овкусяване на птиче и друго месо.

 

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер кориандър варене тенджера кафява захар канела босилек нар келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче