Необходими продукти:
- 175 г масло, плюс допълнително за намазване
- 225 г черен шоколад, начупен на парчета
- 200 г пудра захар
- 3 средни яйца, разделени на жълтъци и белтъци
- 65 г обикновено брашно
- 50 г нарязани орехи
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете форма за торта с размер 20-25cm и я постелете с хартия за печене.
- Поставете 175 г от шоколада, плюс маслото и захарта в тиган с дебело дъно и загрейте леко, докато се разтопи, като разбърквате от време на време. Оставете да изстине.
- Разбийте жълтъците в шоколадовата смес, след това добавете брашното, ядките и останалия шоколад.
- Разбийте белтъците, докато образуват меки връхчета, след което внимателно ги добавете към шоколадовата смес.
- Изсипете сместа в подготвената форма и печете в средата на фурната за около 35-40 минути, докато хване коричка отгоре.
- Оставете да изстине, след което прокарайте нож по страните и извадете от формата.
- Поръсете сладкиша с пудра захар и сервирайте топъл с топка сладолед.
ИЗБРАНО