Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запеканка с картофи и карфиол

Ястие, подходящо за забързаното ежедневие

30’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г карфиол (средно голяма глава)
  • 800 г картофи
  • 100 г масло
  • 400 мл прясно мляко
  • 3 бр. яйца
  • ½ връзка магданоз
  • Черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Карфиолът се сварява до полуомекване в подсолена вода и се накъсва на дребни розички.
  2. Картофите се обелват и нарязват на кръгчета. Посоляват се.
  3. Нареждат се на редове, като между всеки се поръсва със ситно нарязан магданоз и черен пипер. Отгоре се добавя нарязаното на парченца масло, а накрая мусаката се залива със смес от разбитите яйца и прясното мляко.
  4. Пече се на силна фурна до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер магданоз картофи яйца прясно мляко карфиол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче