Необходими продукти: 1-2 съвсем пресни тиквички, 1/2 ч.л. ябълков оцет, 1 ч.л. олио или зехтин (5 г.), 50 г. кашкавал, 1 филия бял хляб с изрязана кора, малка скилидка чесън, сол, черен пипер - на вкус.
Тиквичките не се белят, само се измиват много добре и се почистват в двата края. Нарязват се на филийки с дебелина около 1,5 см. Ако тиквичките са малки и тънки, достатъчно е да се срежат наполовина по дължината.
В тавичка, застлана с хартия за печене, подреждаме филийките, намазваме ги първо с ябълковия оцет, а след това с мазнината, която сте избрали. По желание, можете вместо с оцет, да намажете тиквичките с лют доматен сос. Леко посоляваме и наръсваме с черен пипер.
Поставяме тавичката във фурна, предварително загрята до 220°С и печем 20 минути.
Настъргваме кашкавала, а филийката хляб запичаме за 5 мин. в тостер (или във фурната на силна температура) и я натриваме със скилидката чесън. Натрошаваме я на трохи и смесваме кашкавала с тях.
Тази смес разпределяме върху вече запечените тиквички и отново ги връщаме да се допичат за още 5 мин.
Добави своя рецепта >>
Необходими продукти: 1-2 съвсем пресни тиквички, 1/2 ч.л. ябълков оцет, 1 ч.л. олио или зехтин (5 г.), 50 г. кашкавал, 1 филия бял хляб с изрязана кора, малка скилидка чесън, сол, черен пипер - на вкус.
Тиквичките не се белят, само се измиват много добре и се почистват в двата края. Нарязват се на филийки с дебелина около 1,5 см. Ако тиквичките са малки и тънки, достатъчно е да се срежат наполовина по дължината.
В тавичка, застлана с хартия за печене, подреждаме филийките, намазваме ги първо с ябълковия оцет, а след това с мазнината, която сте избрали. По желание, можете вместо с оцет, да намажете тиквичките с лют доматен сос. Леко посоляваме и наръсваме с черен пипер.
Поставяме тавичката във фурна, предварително загрята до 220°С и печем 20 минути.
Настъргваме кашкавала, а филийката хляб запичаме за 5 мин. в тостер (или във фурната на силна температура) и я натриваме със скилидката чесън. Натрошаваме я на трохи и смесваме кашкавала с тях.
Тази смес разпределяме върху вече запечените тиквички и отново ги връщаме да се допичат за още 5 мин.
Добави своя рецепта >>
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност