500 гр пилешко бон филе
200 гр моцарела
30 гр настърган пармезан
1 пакет галета
2 яйца
5 с.л. зехтин
сол
черен пипер на вкус
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. риган
стрък зелен лук
стрък магданоз
около 15 чери доматчета
Всяко пилешко бон филе се изтънява леко с пръсти, посолява се и се поръсва с черен пипер и риган. Яйцата се разбиват и се смесват с пармезана. Филенцата се потапят първо в яйчената смес, а след това се панират в галетата. Поливат се с по малко зехтин и се поставят в намаслена тавичка. Пекат се във фурна, загрята до 200 градуса за 25 минути.
През това време може да се настърже или нареже на филийки моцарелата и да се смеси със счукания чесън. Върху всяко изпечено филенце се поставят нарязани доматчета, а върху тях моцарелата. Запича се, докато моцарелата се разтопи и хване приятен загар. Накрая се поръсва със ситно нарязан зелен лук и магданоз.
500 гр пилешко бон филе
200 гр моцарела
30 гр настърган пармезан
1 пакет галета
2 яйца
5 с.л. зехтин
сол
черен пипер на вкус
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. риган
стрък зелен лук
стрък магданоз
около 15 чери доматчета
Всяко пилешко бон филе се изтънява леко с пръсти, посолява се и се поръсва с черен пипер и риган. Яйцата се разбиват и се смесват с пармезана. Филенцата се потапят първо в яйчената смес, а след това се панират в галетата. Поливат се с по малко зехтин и се поставят в намаслена тавичка. Пекат се във фурна, загрята до 200 градуса за 25 минути.
През това време може да се настърже или нареже на филийки моцарелата и да се смеси със счукания чесън. Върху всяко изпечено филенце се поставят нарязани доматчета, а върху тях моцарелата. Запича се, докато моцарелата се разтопи и хване приятен загар. Накрая се поръсва със ситно нарязан зелен лук и магданоз.