Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечена бяла риба с пармезанова коричка

Поднесете с картофена или зелена салата


Необходими продукти:

  • 50 г хлебни трохи
  • Настъргана кора от 1 лимон
  • 25 г настърган пармезан
  • 2 с.л. наситнен магданоз
  • Сол и пипер на вкус
  • 4 филета от бяла риба, без кожата
  • 50 г масло
  • Сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне:

  1. Смесете галетата с настърганата лимонова кора, пармезана, магданоза, солта и пипера.
  2. Подправете филетата със сол и черен пипер. Запържете ги в тиган или съд, който след това ще може да сложите във фурната, с малко олио за 2-3 мин. Обърнете ги и поръсете от подготвената предварително смес. Запечете ги във фурната на програма "грил" за 2-3 мин., като я загреете предварително.
  3. Накрая добавете маслото и сока от лимона.
  4. Сервирайте рибата с получилия се сос.

Дайте оценка:

Тагове: риба краве масло магданоз лимон пармезан галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче