Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Запечена безглутенова паста с чедър и риба тон

С богат вкус и текстура

20’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици чесново масло
  • 1 червена чушка, нарязана на кубчета от по 1 см
  • 1 жълта чушка, нарязана на кубчета от по 1 см
  • 500 мл паста пене без глутен
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 500 мл зеленчуков бульон без глутен
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 3 х 145 г консерви риба тон, отцедени
  • голяма шепа бейби спанак, грубо нарязан
  • 50 г екстра зрял чедър, настърган

За соса:

  • 4 супени лъжици (35 г) масло
  • 3 супени лъжици (35 г) безглутеново обикновено брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 75 г екстра зрял чедър, настърган
  • 1 ч.л. едрозърнеста горчица, по желание

Начин на приготвяне:

  1. Изсипете чесновото масло в голяма тенджера с капак на среден огън. Сложете нарязаните чушки и ги запържете за 3-4 минути, за да омекнат леко.
  2. Добавете пастата, нарязаните домати, зеленчуковия бульон, доматеното пюре и по ¼ чаена лъжичка сол и смлян черен пипер. Оставете да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри под капак за 10-12 минути, докато пастата се свари.
  3. Загрейте фурната до 220 градуса.
  4. Махнете капака от тенджерата и внимателно сложете рибата тон и спанака. Оставете да къкри за кратко, докато сосът се сгъсти и спанакът омекне, 2-3 минути.
  5. Прехвърлете пастата в голям съд за печене (23 см х 33 см), отгоре намажете соса, след това настъргания чедър.
  6. Сложете във фурната за 15 минути, докато придобие златистокафяв цвят.
  7. Сервирайте веднага.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло горчица домати бульон чушки прясно мляко паста доматено пюре чедър спанак риба тон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче