Необходими продукти:
- 150 г грах в шушулки, замразен
- 150 г бейби моркови, замразени
- 1 глава кромид лук, наситнена
- 1 голяма пиперка, на едро
- 2 скилидки чесън, на ситно
- 50 г краве масло
- 1 с.л. червен пипер
- сол
- черен пипер
- мащерка
- целина
- риган
- 150 мл червено вино
- зехтин
Начин на приготвяне:
- Кипва се литър подсолена вода и в нея се изсипват замразените грах и моркови. Варят се за 3 мин., след което се потапят в ледена водна баня, за да останат хрупкави.
- През това време в добре загрят тиган с 2 с.л. зехтин се запържват една глава наситнен кромид лук и една червена пиперка, нарязана на едро.
- След 3 мин. към тях се добавят отцедените от водата грах и моркови. Поръсват се останалите подправки и се слагат маслото и чесъна.
- Когато мазнината се разтопи, се прибавя червения пипер и ястието се разбърква.
- Излива се червеното вино, огънят се намаля и всичко се оставя да къкри до изпаряване на течността.