Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Задушени зеленчуци в масло и вино

Направете си свеж и хрупкав обяд

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
40’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г грах в шушулки, замразен
  • 150 г бейби моркови, замразени
  • 1 глава кромид лук, наситнена
  • 1 голяма пиперка, на едро
  • 2 скилидки чесън, на ситно
  • 50 г краве масло
  • 1 с.л. червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • целина
  • риган
  • 150 мл червено вино
  • зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Кипва се литър подсолена вода и в нея се изсипват замразените грах и моркови. Варят се за 3 мин., след което се потапят в ледена водна баня, за да останат хрупкави.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. През това време в добре загрят тиган с 2 с.л. зехтин се запържват една глава наситнен кромид лук и една червена пиперка, нарязана на едро.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. След 3 мин. към тях се добавят отцедените от водата грах и моркови. Поръсват се останалите подправки и се слагат маслото и чесъна.

    Снимка: Юлиян Илиев

    Снимка: Юлиян Илиев

  4. Когато мазнината се разтопи, се прибавя червения пипер и ястието се разбърква.

    Снимка: Юлиян Илиев

  5. Излива се червеното вино, огънят се намаля и всичко се оставя да къкри до изпаряване на течността.

    Снимка: Юлиян Илиев

 

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън сол черен пипер червен пипер мащерка червено вино лук моркови целина риган чушки грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче