Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За закуска: Пухкави палачинки без мляко и яйца

Подходящи и за делничните дни

5’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • 400 мл растително прясно мляко (като бадемово или соево)
  • Растително олио за пържене

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте брашното, бакпулвера, захарта, екстракта от ванилия и щипка сол в купа с помощта на бъркалка.
  2. Бавно налейте млякото, докато получите гладко, гъсто тесто.
  3. Загрейте малко от олиото в тиган с незалепващо покритие на средно слаб огън и добавете 2 супени лъжици тесто в тигана наведнъж, за да направите малки кръгли палачинки.
  4. Гответе 3-4 минути, докато крайчетата се стегнат и на повърхността се появят мехурчета. Обърнете палачинките и гответе още 2-3 минути, докато станат златисти от двете страни и се изпекат.
  5. Сервирайте с любимите ви топинги, сладко и пресни плодове.

Дайте оценка:

Тагове: олио бяла захар ванилия бакпулвер ядково мляко брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче