Необходими продукти:
- 200 г пресен или замразен грах
- 2 стръка мента, листата се нарязват на ситно
- 1 лимон, без кората, плюс малко от сока
- 1 супена лъжица екстра върджин зехтин
- 2 филийки хляб
- 2 яйца
- щипка лют червен пипер (по желание)
Начин на приготвяне:
- Сложете граха в тенджера и го залейте с вряща вода. Гответе на умерен огън за 1 минута, след което го отцедете.
- Прехвърлете граха в купа и го намачкайте с вилица. Добавете щипка сол, ментата, лимоновата кора, малко лимонов сок и зехтин, след което разбъркайте добре (може да го консумирате топъл или студен. Съхранете го в хладилника за не повече от един ден).
- Препечете хляба и поширайте яйцата, или ги изпържете на очи.
- Разпределете намачкания грах върху горещия препечен хляб, сложете едно яйце отгоре и поръсете с малко лют червен пипер, ако желаете.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО