Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За закуска: Препечени филийки с намачкан грах и яйце

Една интересна алтернатива

10’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г пресен или замразен грах
  • 2 стръка мента, листата се нарязват на ситно
  • 1 лимон, без кората, плюс малко от сока
  • 1 супена лъжица екстра върджин зехтин
  • 2 филийки хляб
  • 2 яйца
  • щипка лют червен пипер (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Сложете граха в тенджера и го залейте с вряща вода. Гответе на умерен огън за 1 минута, след което го отцедете.
  2. Прехвърлете граха в купа и го намачкайте с вилица. Добавете щипка сол, ментата, лимоновата кора, малко лимонов сок и зехтин, след което разбъркайте добре (може да го консумирате топъл или студен. Съхранете го в хладилника за не повече от един ден).
  3. Препечете хляба и поширайте яйцата, или ги изпържете на очи.
  4. Разпределете намачкания грах върху горещия препечен хляб, сложете едно яйце отгоре и поръсете с малко лют червен пипер, ако желаете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лимон яйца прясна мента хляб грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче