Необходими продукти:
- бучка масло
- 2 филийки бял хляб
- ½ зряло авокадо
- ½ лимон
- 1 голямо яйце
- Няколко парченца пушена сьомга
Начин на приготвяне:
- Загрейте голям тиган на среден огън.
- Намажете с масло двете страни на всяка филия хляб, ако правите повече от една наведнъж, след което изрежете голям кръг от средата на филията с помощта на нож или ринг.
- Поставете филийките хляб, включително изрязаното парче, в тигана и гответе за 2 минути до златисто.
- Докато хлябът се пече, нарежете авокадото и изстискайте върху него сока от лимона.
- Обърнете хляба, след което счупете яйцето в изрязания отвор.
- След 1-2 минути цялата филия хляб и изрязаното парче трябва да са златистокафяви от двете страни. Прехвърлете средата в чиния.
- Покрийте тигана с капак или малко фолио и намалете котлона. Продължете да готвите филийките с яйцата още 1-2 минути, докато станат готови (по ваш вкус).
- Върху изрезката сложете авокадото, пушена сьомга и овкусете с черен пипер. Поставете филийката с яйце отгоре отгоре и сервирайте.
ИЗБРАНО