Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За закуска: Препечена филийка с яйце, авокадо и пушена сьомга

Това хапване ще ви засити до обяд

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • бучка масло
  • 2 филийки бял хляб
  • ½ зряло авокадо
  • ½ лимон
  • 1 голямо яйце
  • Няколко парченца пушена сьомга

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте голям тиган на среден огън.
  2. Намажете с масло двете страни на всяка филия хляб, ако правите повече от една наведнъж, след което изрежете голям кръг от средата на филията с помощта на нож или ринг.
  3. Поставете филийките хляб, включително изрязаното парче, в тигана и гответе за 2 минути до златисто.
  4. Докато хлябът се пече, нарежете авокадото и изстискайте върху него сока от лимона.
  5. Обърнете хляба, след което счупете яйцето в изрязания отвор.
  6. След 1-2 минути цялата филия хляб и изрязаното парче трябва да са златистокафяви от двете страни. Прехвърлете средата в чиния.
  7. Покрийте тигана с капак или малко фолио и намалете котлона. Продължете да готвите филийките с яйцата още 1-2 минути, докато станат готови (по ваш вкус).
  8. Върху изрезката сложете авокадото, пушена сьомга и овкусете с черен пипер. Поставете филийката с яйце отгоре отгоре и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лимон яйца хляб пушена сьомга авокадо

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче