Необходими продукти:
- 4 праскови или нектарини, почистени от костилката и нарязани на кубчета
- 1 портокал, изцеден от сок и с настъргана кора
- 120 г овесени ядки
- 25 г кедрови ядки
- ½ ч. л. смлян джинджифил
- 1 ч. л. смляна канела
- 2 супени лъжици стафиди
- 600 г кисело мляко
Начин на приготвяне:
- Сложете прасковите и портокаловия сок в малка тава. Поставете капак и гответе леко за 3-5 минути, в зависимост от тяхната зрялост, докато омекнат. Оставете настрана да изстине.
- Изсипете овесените и кедровите ядки в тиган и ги загрейте леко, като разбърквате често, докато започнат да се препичат. Изключете котлона и добавете подправките, кората и стафидите.
- Сложете прасковите и сока в четири чаши и залейте с киселото мляко.
- Покрийте и охладете, докато е необходимо.
- Съхранявайте овесената смес в херметически затворен съд. Когато искате да поднесете закуската, изсипете върхи прасковите и киселото мляко овесената смес. Украсете с горски плодове, ако желаете.