Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За закуска: Мюсли с кисело мляко, праскови и портокал

Заситете се още от сутринта

10’ Подготовка
7’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 праскови или нектарини, почистени от костилката и нарязани на кубчета
  • 1 портокал, изцеден от сок и с настъргана кора
  • 120 г овесени ядки
  • 25 г кедрови ядки
  • ½ ч. л. смлян джинджифил
  • 1 ч. л. смляна канела
  • 2 супени лъжици стафиди
  • 600 г кисело мляко

Начин на приготвяне:

  1. Сложете прасковите и портокаловия сок в малка тава. Поставете капак и гответе леко за 3-5 минути, в зависимост от тяхната зрялост, докато омекнат. Оставете настрана да изстине.
  2. Изсипете овесените и кедровите ядки в тиган и ги загрейте леко, като разбърквате често, докато започнат да се препичат. Изключете котлона и добавете подправките, кората и стафидите.
  3. Сложете прасковите и сока в четири чаши и залейте с киселото мляко.
  4. Покрийте и охладете, докато е необходимо.
  5. Съхранявайте овесената смес в херметически затворен съд. Когато искате да поднесете закуската, изсипете върхи прасковите и киселото мляко овесената смес. Украсете с горски плодове, ако желаете.

Дайте оценка:

Тагове: портокал стафиди джинджифил на прах канела кисело мляко овесени ядки нектарини кедрови ядки праскови