Необходими продукти за около 20 палачинки:
- 2 големи банана, обелени
- 2 яйца
- 4 супени лъжици самонабухващо брашно
- ½ чаена лъжичка смляна канела
- 1 чаена лъжичка масло
- 2 чаени лъжички олио
Начин на приготвяне:
- Намачкайте бананите в средна купа с помощта на вилица.
- Разбийте яйцата, брашното и канелата в отделна купа, докато се смесят. Добавете тази смес към намачканите банани и разбъркайте добре, докато се комбинират. Ако искате палачинките да са с по-гладка текстура, изсипете всички съставки в блендер и разбийте.
- Загрейте ½ чаена лъжичка масло и ½ чаена лъжичка олио в голям тиган с незалепващо покритие на среден огън и след като се загреят, изсипете 1 супена лъжица от сместа, за да направите малка палачинка. Повторете, докато тиганът се напълни.
- Гответе за 1-2 минути, след това обърнете и гответе още минута. Повторете с останалата смес, след което сервирайте палачинките топли с любимите ви топинги.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО