Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За повече протеини: Яйца с авокадо и червен боб

Готови само за 10 минути

5’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 ч.л олио
  • 1 червена люта чушка, почистена от семките и нарязана на тънко
  • 1 голяма скилидка чесън, нарязана
  • 2 големи яйца
  • 400 г консерва червен боб
  • 200 г консерва домати на кубчета
  • ¼ ч.л. семена от кимион
  • 1 малко авокадо, разполовено и нарязано
  • 1 лайм, нарязан на резени

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие. Добавете чушката и чесъна и гответе, докато омекнат и започнат да се оцветяват.
  2. Счупете яйцата от двете страни в тигана. След като започнат да се втвърдяват, разпределете с лъжица боба, с част от течността му, и доматите около яйцата и поръсете отгоре семената кимион. Боба и доматите трябва да се затоплят, а не да се готвят.
  3. Свалете тигана от котлона и разпределете отгоре авокадото. Изстискайте половината резенчета лайм, а останалите поднесете при сервирането.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио домати яйца люти чушки червен боб авокадо кимион лайм

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче