Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За плажа: Студен сандвич с пушена сьомга и авокадо

Питателен и хидратиращ тако-деликатес

5’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 бр. цвекло
  • сол
  • черен пипер
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. мащерка
  • 1 ч.л. ябълков оцет
  • 4 питки за тортила
  • 100 г крема сирене
  • 150 г пушена сьомга
  • 1 авокадо
  • 100 гр рукола

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180° и я нагласете на вентилатор.
  2. Увийте всяко цвекло в алуминиево фолио, след като добавите сол, черен пипер, 1 с.л. зехтин, половин скилидка чесън и 1 ч.л. мащерка към всяко от тях и ги изпечете за 40 минути.
  3. Обелете цвеклото, настържете го на едрите дупки на кухненско ренде и го сложете в купа.
  4. Добавете 1 с.л., сол, черен пипер, оцет и разбъркайте добре.
  5. Поставете 4 тортили върху кухненския плот и празпределете крема сиренето, сьомгата, солта, черния пипер, авокадото, нарязано на филийки, цвеклото и руколата на равни части във всяка от питките и ги оставете да изстинат. Приберете ги в хладилника да се охладят за поне 30 минути.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер мащерка рукола ябълков оцет крема сирене пушена сьомга цвекло тортила питки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче