Необходими продукти:
- 2 бр. цвекло
- сол
- черен пипер
- 3 с.л. зехтин
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. мащерка
- 1 ч.л. ябълков оцет
- 4 питки за тортила
- 100 г крема сирене
- 150 г пушена сьомга
- 1 авокадо
- 100 гр рукола
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180° и я нагласете на вентилатор.
- Увийте всяко цвекло в алуминиево фолио, след като добавите сол, черен пипер, 1 с.л. зехтин, половин скилидка чесън и 1 ч.л. мащерка към всяко от тях и ги изпечете за 40 минути.
- Обелете цвеклото, настържете го на едрите дупки на кухненско ренде и го сложете в купа.
- Добавете 1 с.л., сол, черен пипер, оцет и разбъркайте добре.
- Поставете 4 тортили върху кухненския плот и празпределете крема сиренето, сьомгата, солта, черния пипер, авокадото, нарязано на филийки, цвеклото и руколата на равни части във всяка от питките и ги оставете да изстинат. Приберете ги в хладилника да се охладят за поне 30 минути.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО