Необходими продукти:
- 1 яйчен белтък
- 5 супени лъжици фино настърган пармезан
- 4 обезкостени и без кожа пилешки гърди
- 400 г млади картофи, нарязани на малки кубчета
- 140 г замразен грах
- Щедра шепа листа от бейби спанак
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- 2 чаени лъжички зехтин
Начин на приготвяне:
- Загрейте грила до средна температура и застелете грил тигана с фолио.
- Разбийте яйчния белтък в чиния с малко сол и черен пипер.
- Изсипете пармезана в друга чиния.
- Потопете пилето първо в яйчния белтък, след това в сиренето.
- Печете пилето на грил за 10-12 минути, като го обърнете веднъж, докато се запече и стане хрупкаво.
- Междувременно сварете картофите за 10 минути, като добавите граха за последните 3 минути, след което ги отцедете.
- Разбъркайте зеленчуците с листата от спанак, оцета, олиото и подправете на вкус.
- Разпределете в четири чинии, след което сервирайте с пилето.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО