Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За 20 минути: Пилешки гърди с пармезанова коричка и гарнитура

Хрупкави и сочни

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 яйчен белтък
  • 5 супени лъжици фино настърган пармезан
  • 4 обезкостени и без кожа пилешки гърди
  • 400 г млади картофи, нарязани на малки кубчета
  • 140 г замразен грах
  • Щедра шепа листа от бейби спанак
  • 1 супена лъжица бял винен оцет
  • 2 чаени лъжички зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте грила до средна температура и застелете грил тигана с фолио.
  2. Разбийте яйчния белтък в чиния с малко сол и черен пипер.
  3. Изсипете пармезана в друга чиния.
  4. Потопете пилето първо в яйчния белтък, след това в сиренето.
  5. Печете пилето на грил за 10-12 минути, като го обърнете веднъж, докато се запече и стане хрупкаво.
  6. Междувременно сварете картофите за 10 минути, като добавите граха за последните 3 минути, след което ги отцедете.
  7. Разбъркайте зеленчуците с листата от спанак, оцета, олиото и подправете на вкус.
  8. Разпределете в четири чинии, след което сервирайте с пилето.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин пилешко оцет картофи яйца пармезан бейби спанак грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче