Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За 10 минути: Гриловани пилешки гърди със салата от авокадо и чери домати

За лек обяд или вечеря

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 бр. пилешки гърди без кожа
  • 2 ч.л зехтин
  • 1 препълнена ч.л. пушен червен пипер

За салата:

  • ½ малко авокадо, нарязано
  • 1 ч. л. червен винен оцет
  • 1 супена лъжица плосък лист магданоз, наситнен
  • Шепа чери домати, разполовени
  • половин малка глава червен лук, нарязан на ситно
  • Зехтин

Необходими продукти:

  1. Загрейте грил тиган на средна степен. Натрийте пилето навсякъде с 1 ч. л. зехтин и червен пипер.
  2. Изпечете го за 4-5 минути от всяка страна, докато леко покафенее и се сготви отвътре.
  3. Смесете съставките за салатата, подправете със сол, лимон и зехтин.
  4. Нарежете на дебели филийки пилето и сервирайте със салата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин червен лук чери домати магданоз пилешко пушен червен пипер авокадо

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче