Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ястие за един тиган: Пиле с ориз и зеленчуци

Бързо и лесно

15’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 кг обезкостени пилешки бутчета
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 глава жълт лук, нарязан на кубчета
  • 4 моркова, нарязани на кубчета
  • 4 стръка селъри, нарязани на кубчета
  • 1 и ½ ч.ч. бял жасминов ориз
  • 2 ч.ч. пилешки бульон
  • 4 с.л. неосолено масло
  • 1 ч.л. чесън, наситнен
  • 1/3 ч.ч. наситнен магданоз
  • ½ ч.ч. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте голям, дълбок тиган на среден огън. Добавете зехтина и пилето. Подправете със сол и черен пипер. Сотирайте месото за около 8 мин., докато се сготви.
  2. Сложете лука, морковите и целината. Запържете ги за 5 мин., след което добавете бульона и ориза. Разбъркайте добре. Когато заври, намалете котлона и оставете ястието да къкри. Покрийте го с капак и го оставете така за 15 мин.
  3. В малък съд сложете маслото и чесъна. Загрейте ги на котлона, докато маслото се разтопи.
  4. Изсипете овкусеното вече масло при ориза, както и магданоза и пармезана.
  5. Разбъркайте, за да се смесят добре.
  6. Сервирайте ястието топло.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер лук моркови селъри пилешко пресен магданоз ориз пармезан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче