Необходими продукти:
- 3 с.л. зехтин
- 1 кг обезкостени пилешки бутчета
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
- 1 глава жълт лук, нарязан на кубчета
- 4 моркова, нарязани на кубчета
- 4 стръка селъри, нарязани на кубчета
- 1 и ½ ч.ч. бял жасминов ориз
- 2 ч.ч. пилешки бульон
- 4 с.л. неосолено масло
- 1 ч.л. чесън, наситнен
- 1/3 ч.ч. наситнен магданоз
- ½ ч.ч. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
- Загрейте голям, дълбок тиган на среден огън. Добавете зехтина и пилето. Подправете със сол и черен пипер. Сотирайте месото за около 8 мин., докато се сготви.
- Сложете лука, морковите и целината. Запържете ги за 5 мин., след което добавете бульона и ориза. Разбъркайте добре. Когато заври, намалете котлона и оставете ястието да къкри. Покрийте го с капак и го оставете така за 15 мин.
- В малък съд сложете маслото и чесъна. Загрейте ги на котлона, докато маслото се разтопи.
- Изсипете овкусеното вече масло при ориза, както и магданоза и пармезана.
- Разбъркайте, за да се смесят добре.
- Сервирайте ястието топло.
ИЗБРАНО