Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Яхния с пилешко месо, праз и моркови

От Галя Давидова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Пилешко месо или заек,
6-7 моркова, ако са големи 3-4 на кръгчета,
2-3 стръка праз лук на кръгчета,
брашно,
сол,
черен пипер,
червен пипер,
малко олио




Месото се нарязва на не много едри парчета, овалва се в брашно размесено с малко сол и черен пипер и се запържва от всички страни да стане леко кафяво. Добавят се лукът и морковите, които трябва да се позапържат леко, още малко брашно 1-2 с. л. и малко червен пипер. Залива се с вода и се оставя на тих огън да се сготви месото. Приготвяте картофено пюре може и от готовите и сервирате яхнията върху канапе от пюрето. Отива му да се сложи магданоз - по желание.

* Рецептата е на Иван Звездев и в оригинал е със заешко месо

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер олио моркови праз брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче