250 г нахут
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 морков
1 червена чушка
1/2 връзка магданоз
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
чубрица
кимион
червен пипер
олио
Тъй като лещата и нахутът имат различно време за приготвяне, добре е да ги сварим отделно, но без да ги разваряваме. Нарязаните на ситно лук чесън, морков и чушка запържваме в малко мазнина. Добавяме варивата и достатъчно вода и оставяме да покъкрят за 5-10 минути.
Размиваме брашното (по-добре да е препечено) в малко вода и добавяме към яхнията. Подправяме със сол, черен пипер, чубрица, кимион и червен пипер, като вместо обикновен може да сложите лют или пушен такъв. Оставяме ястието на огъня за около още 10-15 минути. При поднасяме поръсваме с нарязан на ситно магданоз.
p.s. Яхнията е изключително подходяща за приготвяне в уред за бавно готвене. В този случай влагаме всички продукти (без подправките и брашното) в началото на готвенето. Когато варивата са готови, сгъстяваме с брашното и подправяме.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО