Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Яхния от треска с праз

Вкусно решение за питателна есенна гозба

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг филе от риба треска
  • 800 г праз
  • Зехтин
  • 2 глави кромид лук
  • 4 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 400 г домати
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен риган

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте тенджера на умерен огън и добавете 1 чаена чаша вода с 1 с.л. зехтин.
  2. Нарежете праза на кръгчета и го добавете в съда.
  3. Ред е на наситнения кромид лук.
  4. Минете чесъна през пресичка и заедно с клонките розмарин го прибавете към останалите продукти.
  5. Овкусете със сол и черен пипер, намалете огъня, покрийте тенджерата с капака и оставете всичко да къкри за около 20 мин.
  6. Настържете доматите на ренде, а филето от треска разделете на по-малки парчета със сходна големина. Направете разрези в кожата на рибата, за да поеме по-добре ароматите на яхнията.
  7. Изсипете доматите, а филетата поставете с кожата нагоре.
  8. Покрийте капака и оставете гозбата да се позадуши за 10 минутки.
  9. Сервирайте в подходящи чинии и всяка порция овкусете с по малко зехтин, черен пипер и листа от пресен риган.

Да ви е сладко!

 

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин чесън черен пипер розмарин домати праз пресен риган кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче