Необходими продукти:
- 1 кг филе от риба треска
- 800 г праз
- Зехтин
- 2 глави кромид лук
- 4 скилидки чесън
- 2 стръка пресен розмарин
- 400 г домати
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен риган
Начин на приготвяне:
- Загрейте тенджера на умерен огън и добавете 1 чаена чаша вода с 1 с.л. зехтин.
- Нарежете праза на кръгчета и го добавете в съда.
- Ред е на наситнения кромид лук.
- Минете чесъна през пресичка и заедно с клонките розмарин го прибавете към останалите продукти.
- Овкусете със сол и черен пипер, намалете огъня, покрийте тенджерата с капака и оставете всичко да къкри за около 20 мин.
- Настържете доматите на ренде, а филето от треска разделете на по-малки парчета със сходна големина. Направете разрези в кожата на рибата, за да поеме по-добре ароматите на яхнията.
- Изсипете доматите, а филетата поставете с кожата нагоре.
- Покрийте капака и оставете гозбата да се позадуши за 10 минутки.
- Сервирайте в подходящи чинии и всяка порция овкусете с по малко зехтин, черен пипер и листа от пресен риган.
Да ви е сладко!