Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Street food: Панирани филенца от треска с чеснов сос

Отличният начин да се подкрепите през лятото

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 330 мл светла бира
  • 300 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 кг треска, филе
  • 400 мл олио, за пържене
  • 2 питки за дюнер или подобни
  • 1 краставица
  • 1 домат
  • 1 малка глава лук
  • Магданоз
  • 1/2 лимон, резени
  • Пържени картофки, за гарнитура
  • Чеснов сос, за топене

 

Начин на приготвяне:

  1. В дълбока купа смесете бирата, бакпулвера, брашното, захарта и солта и ги разбийте до получаване на хомогенна смес.
  2. Нарежете филето на малки хапки и ги оваляйте в нея.
  3. Изпържете ги в нагорещено олио и ги отцедете върху кухненска хартия.
  4. Загрейте питките за няколко секунди в горещ тиган без мазнина и ги поставете върху дървена дъска. Гарнирайте с пържени картофки.
  5. Отстрани наредете готовите филенца, нарязаните краставица, домат и лук, както и резени лимон.
  6. Овкусете с наситнен пресен магданоз.
  7. Върху дъската също поставете и купичка с чеснов сос. Ястието е готово за сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: риба чесън сол олио домати краставици пържене бяла захар бакпулвер кромид лук брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче