Необходими продукти:
- 330 мл светла бира
- 300 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1 кг треска, филе
- 400 мл олио, за пържене
- 2 питки за дюнер или подобни
- 1 краставица
- 1 домат
- 1 малка глава лук
- Магданоз
- 1/2 лимон, резени
- Пържени картофки, за гарнитура
- Чеснов сос, за топене
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа смесете бирата, бакпулвера, брашното, захарта и солта и ги разбийте до получаване на хомогенна смес.
- Нарежете филето на малки хапки и ги оваляйте в нея.
- Изпържете ги в нагорещено олио и ги отцедете върху кухненска хартия.
- Загрейте питките за няколко секунди в горещ тиган без мазнина и ги поставете върху дървена дъска. Гарнирайте с пържени картофки.
- Отстрани наредете готовите филенца, нарязаните краставица, домат и лук, както и резени лимон.
- Овкусете с наситнен пресен магданоз.
- Върху дъската също поставете и купичка с чеснов сос. Ястието е готово за сервиране.
ИЗБРАНО