Необходими продукти:
- 400 г тиква (обелена и нарязана на кубчета)
- 1 чаша сварен нахут (или 1 консерва нахут, изцеден и изплакнат)
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 2 с.л. зехтин или олио
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 ч.л. настърган джинджифил (по желание)
- 1 ч.л. къри
- 1/2 ч.л. куркума
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. червен пипер
- 400 мл кокосово мляко
- 200 мл зеленчуков бульон
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен кориандър за гарниране (по желание)
Начин на приготвяне:
- Започнете, като загреете зехтина в голям съд на средна температура. Добавете лука и го сотирайте за около 5-7 минути, докато стане прозрачен. След това добавете чесъна и джинджифила и гответе още 1-2 минути.
- Добавете нарязаната тиква в съда и гответе за около 5 минути, като разбърквате.
- След това сложете кърито, куркумата, кимиона и червения пипер и разбъркайте отново добре, за да се смесят всички съставки.
- Добавете нахута. Изсипете кокосовото мляко и зеленчуковия бульон и оставете да кипне. Намалете температурата и нека яхнията да къкри на тих огън за около 20-25 минути, или докато тиквата омекне.
- След като яхнията е готова, подправете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте я гореща, гарнирана с пресен кориандър, ако желаете.
ИЗБРАНО