Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ягодово тирамису

От Диана Драгнева Диана Драгнева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

пакет бишкоти Савоярди
ягоди - около 500 гр
4 яйца за крема
маскарпоне - 500 г
чаша разбита сладкарска сметана
1 ванилия.

Яйцата ги разбих отделно жълтъците от белтъците с по 3 лъжици пудра захар. Белтъците се бият на твърд сняг, а жълтъците, докато удвоят обема си. Смесих яйчните смеси с маскарпонето, сметаната и ванилията. След това започнах да редя във форма за торта, която после се отваря - ред бишкоти, потопени в домашно приготвен компот от ягоди (който приготвих, като 100 грама от ягодите посипах със 100 г захар, 200 г вода и сварих около 5 мин.), отгоре върху бишкотите посипах нарязани ягоди, ред крем, после пак бишкоти и отгоре крем. Украсих с ягоди, бита сметана и разтопен бял шоколад.

Сложих тортата да постои няколко часа в хладилника, за да стегне. Най-добре е да престои вечерта. На сутринта се вади от формата и се поръсва на места с натурално какао - най-добре върху белите рози от сметана за контраст.

Мога да кажа, че стана един малък шедьовър. Нямаше приятел, който да я опита и да не изпадне в екстаз. Пожелавам на всеки да вкуси от това удоволствие.

Дайте оценка:

Тагове: ягоди маскарпоне крема сирене ванилия

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче