100 г меко краве масло
2 яйца (размер L)
100 г кафява захар
3 с.л. оризово брашно (с връх)
2 с.л. царевично брашно (с връх)
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. екстракт ванилия
25 г кокос
150 г пресни ягоди
40 г шоколад
30 г фини овесени ядки
За сервиране:
лимонов крем с маскарпоне или сметана, сладолед, пресни плодове
Маслото, яйцата и захарта се разбиват на крем. Прибавят се брашната, кокосът, бакпулверът и ванилията и се разбива добре. Ягодите и шоколадът се режат на малки парченца и се смесват с овесените ядки. 2/3 от горната смес се прибавя към тестото и се разбърква с шпатула. Тестото се изсипва в намазана с масло форма с подвижен пръстен. Отгоре се наръсва останала смес от ягоди, шоколад и овесени ядки.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 1 час, до суха клечка. Изчаква се малко да изстине и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар.
Лимонов крем:
2-3 с.л. маскарпоне се смесват с 1 с.л. пудра захар, 1 с.л. лимонов сок и малко настъргана лимонова кора.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО