Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ягодов сладкиш с кокос, шоколад, царевично и оризово брашно

От Соня Шатева Соня Шатева

За форма с диаметър 16-18 см, 8 порции:

100 г меко краве масло
2 яйца (размер L)
100 г кафява захар
3 с.л. оризово брашно (с връх)
2 с.л. царевично брашно (с връх)
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. екстракт ванилия
25 г кокос
150 г пресни ягоди
40 г шоколад
30 г фини овесени ядки

За сервиране:
лимонов крем с маскарпоне или сметана, сладолед, пресни плодове

Маслото, яйцата и захарта се разбиват на крем. Прибавят се брашната, кокосът, бакпулверът и ванилията и се разбива добре. Ягодите и шоколадът се режат на малки парченца и се смесват с овесените ядки. 2/3 от горната смес се прибавя към тестото и се разбърква с шпатула. Тестото се изсипва в намазана с масло форма с подвижен пръстен. Отгоре се наръсва останала смес от ягоди, шоколад и овесени ядки.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 1 час, до суха клечка. Изчаква се малко да изстине и се изважда от формата. Поръсва се с пудра захар.

Лимонов крем:
2-3 с.л. маскарпоне се смесват с 1 с.л. пудра захар, 1 с.л. лимонов сок и малко настъргана лимонова кора.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче