Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ягодов чийзкейк без печене в няколко лесни стъпки

Подарете си доза сладост през почивните дни

30’ Подготовка
0’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г обикновени бисквити
  • 100 г масло, разтопено
  • 1 ванилия
  • 600 г крема сирене тип "Филаделфия"
  • 100 г пудра захар
  • 290 мл животинска сметана

За топинга:

  • 400 г ягоди, разполовени
  • 25 г пудра захар

Начин на приготвяне:

  1. Намазнете и покрийте с хартия за печене 23-сантиметрова форма за торта. Натрошете бисквитите на трохи, прехвърлете ги в купа и сипете маслото. Разбъркайте, докато стане хомогенна смес.
  2. Прехвърлете бисквитената основа в тавата и я разстелете равномерно. Охладете я в хладилника за 1 час.
  3. Изсипете сметаната в купа и я разбийте с миксера, докато започне да се сгъстява и да образува връхчета.
  4. Сложете в отделна купа крема сиренето, пудрата захар и ванилията. Разбийте и тях с миксера за 2 мин. Сместа трябва да стане гладка и да се сгъсти.
  5. Прибавете сметаната в сместа от сирене, разбъркайте с шпатула. Трябва накрая кремът да е достатъчно гъст, за да запази формата си.
  6. Разпределете го с лъжица върху бисквитената основа, като започнете от края и минете към средата. Внимавайте да няма въздушни мехурчета. Загладете добре и оставете чийзкейка в хладилника за една нощ да стегне.
  7. Преди сервиране, извадете десерта на стайна температура за 30 мин. и го извадете от формата му.
  8. Блендирайте половината ягоди в блендер с пудрата захар и 1 ч.л. вода. Минете пюрето през цедка и го сипете върху чийзкейка. Подредете останалите ягоди също отгоре и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло ягоди крема сирене пудра захар готварска сметана обикновени бисквити

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче