Необходими продукти:
- 250 г обикновени бисквити
- 100 г масло, разтопено
- 1 ванилия
- 600 г крема сирене тип "Филаделфия"
- 100 г пудра захар
- 290 мл животинска сметана
За топинга:
- 400 г ягоди, разполовени
- 25 г пудра захар
Начин на приготвяне:
- Намазнете и покрийте с хартия за печене 23-сантиметрова форма за торта. Натрошете бисквитите на трохи, прехвърлете ги в купа и сипете маслото. Разбъркайте, докато стане хомогенна смес.
- Прехвърлете бисквитената основа в тавата и я разстелете равномерно. Охладете я в хладилника за 1 час.
- Изсипете сметаната в купа и я разбийте с миксера, докато започне да се сгъстява и да образува връхчета.
- Сложете в отделна купа крема сиренето, пудрата захар и ванилията. Разбийте и тях с миксера за 2 мин. Сместа трябва да стане гладка и да се сгъсти.
- Прибавете сметаната в сместа от сирене, разбъркайте с шпатула. Трябва накрая кремът да е достатъчно гъст, за да запази формата си.
- Разпределете го с лъжица върху бисквитената основа, като започнете от края и минете към средата. Внимавайте да няма въздушни мехурчета. Загладете добре и оставете чийзкейка в хладилника за една нощ да стегне.
- Преди сервиране, извадете десерта на стайна температура за 30 мин. и го извадете от формата му.
- Блендирайте половината ягоди в блендер с пудрата захар и 1 ч.л. вода. Минете пюрето през цедка и го сипете върху чийзкейка. Подредете останалите ягоди също отгоре и поднесете.