½ (65 гр.) ч.ч. брашно,
½ (100) ч.ч. захар,
½ с.л. канела,
¼ ч.л. индийско орехче,
70 гр. масло (може и маргарин),
1/8 ч.л.сол (щипка),
1/3 ч.ч. овесени ядки,
½ ч.ч. смлени орехи;
За пълнежа:
5-6 бр. ср. ябълки,
1 с.л. лимонови кори,
сокът на половин портокал,
3 с.л.(40 гр.) захар
Слагаме в купа брашно, захар, канела, индийско орехче, сол, овесени ядки, орехи и поливаме с разтопено масло. С помощта на вилица размесваме хубаво всички съставки до еднородна смес.
Ябълките се обелват и нарязват на кубчета, изсипват се в намазана с масло тавичка (20/20/5, или кръгла), настъргва се лимоновата кора, добавя се сокът и захарта.
Отгоре се разпределя сместа с овесените ядки. Запича се за около 30-40 мин в загрята на 180*С фурна. Оставя се да се охлади, след което се сервира в купа с добавка сладолед.
½ (65 гр.) ч.ч. брашно,
½ (100) ч.ч. захар,
½ с.л. канела,
¼ ч.л. индийско орехче,
70 гр. масло (може и маргарин),
1/8 ч.л.сол (щипка),
1/3 ч.ч. овесени ядки,
½ ч.ч. смлени орехи;
За пълнежа:
5-6 бр. ср. ябълки,
1 с.л. лимонови кори,
сокът на половин портокал,
3 с.л.(40 гр.) захар
Слагаме в купа брашно, захар, канела, индийско орехче, сол, овесени ядки, орехи и поливаме с разтопено масло. С помощта на вилица размесваме хубаво всички съставки до еднородна смес.
Ябълките се обелват и нарязват на кубчета, изсипват се в намазана с масло тавичка (20/20/5, или кръгла), настъргва се лимоновата кора, добавя се сокът и захарта.
Отгоре се разпределя сместа с овесените ядки. Запича се за около 30-40 мин в загрята на 180*С фурна. Оставя се да се охлади, след което се сервира в купа с добавка сладолед.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност