7 обелени и нарязани ябълки
4 с.л. сок от лимон 1/2 ч.л.
ванилия
1 чаша кафява захар
1 чаша овесени ядки
1/2 чаша масло (на стайна температура)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса по Целзий. Смесете ябълките, лимоновия сок и ванилията в една купа и оваляйте добре ябълките.
Подредете нарязаните ябълки в тава с големина 22 на 30 см (или приблизителен размер).
Смесете кафявата захар, канелата и оовесените ядки в една купа. Добавете и маслото. Покрийте ябълките с получената смес.
Печете във фурната за около 45 минути, или докато топинга стане хрупкав, а ябълките меки.
Можете да сервирате десерта със сметана или ванилов сладолед.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО