Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ябълков сладкиш с карамел

От Таня Цветанова Таня Цветанова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

3 яйца
2 ч. ч. захар,
6 лъжици олио
1 ч. ч прясно мляко
2 ч. ч. пресято брашно
едно пакетче бакпулвер
една ванилия
масло
ядки(орехи)
ябълки



Изсипвате 1 ч. ч. захар в тавичка и оставяте в загрята фурна докато стане на карамел. Изваждате и чакате да се втвърди (това става за по-малко от минутка).
Отгоре намазвате с едно пакетче масло.
След това изсипвате една чаша счукани орехи. Нарязвате на тънки резенчета 3-4 ябълки и ги нареждате лъчеобразно върху орехите, така че да покрият плътно тавичката.
Поръсвате ги отгоре с една лъжичка канела.
Приготвяте следната смес:
3 яйца разбивате с 1 ч. ч. захар,
прибавяте малко по малко 6 лъжици олио с 1 ч. ч прясно мляко
2 ч. ч. пресято брашно с едно пакетче бакпулвер и една ванилия.
Изливате я върху ябълките и печете в умерена фурна.
Веднага щом се извади от фурната се обръща в табличка.
Забавите ли се, карамелът ще се втвърди и ще залепне за тавата.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио ябълки яйца ванилия бяло брашно прясно мляко кафява захар бакпулвер орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче