1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 ванилия
3 ябълки
1 ч.ч. смлени орехи
5 с.л. пшеничен грис
1 ч.л. канела
Разбийте яйцата с 4-5 с.л. топла вода и захарта до побеляване и утрояване на обема. Добавете олиото, пресятото с бакпулвер брашно и ванилия. Обелете и настържете на едро ренде ябълките и смесете с орехите, грис и канела. В намазана с олио тавичка изсипете 2/3 от яйчената смес, върху нея разпределете равномерно ябълките и покрийте с останалата 1/3 от сместа. Изпечете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 мин. След като се охлади се нарязва на парчета в желаната от вас форма.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО