Необходими продукти:
- 150 г филе от сьомга
- 1/2 с.л. сусамови семена
- Зехтин
- Магданоз
- Краве масло
- 1/4 краставица, на колелца
- 3 с.л. ориз, сварен
- 1/2 морков, настърган на лентички
- 1 авокадо, почистено от костилката, обелено
- 1/4 глава червен лук, на тънки ивици
- Келтска сол, на вкус
- Черен пипер, на вкус
- 1/2 с.л. ябълков оцет
Купете купи и чинии
Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..
Начин на приготвяне:
- Филето се измива и подсушава с кухненска хартия. Слага се в загрят на умерена температура тиган и се запържва от всички страни с малко зехтин и бучка краве масло. Поръсва се с малко сол и черен пипер.
- Оризът се сварява според инструкциите на опаковката и се слага на дъното на една дълбока купа.
- Авокадото се нарязва на едро и се нарежда в едната половина на купата върху ориза. До него се поставя филето от сьомга.
- Отгоре се добавят още морковите, лука, резените краставица. Всичко се полива със зехтин и ябълков оцет. Порцията се поръсва със сусамовите семена и се украсява с листа магданоз.
ИЗБРАНО