Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вкусна купа: Сьомга с ориз и авокадо

Здравословна порция за закуска или обяд

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 150 г филе от сьомга
  • 1/2 с.л. сусамови семена
  • Зехтин
  • Магданоз
  • Краве масло
  • 1/4 краставица, на колелца
  • 3 с.л. ориз, сварен
  • 1/2 морков, настърган на лентички
  • 1 авокадо, почистено от костилката, обелено
  • 1/4 глава червен лук, на тънки ивици
  • Келтска сол, на вкус
  • Черен пипер, на вкус
  • 1/2 с.л. ябълков оцет

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Филето се измива и подсушава с кухненска хартия. Слага се в загрят на умерена температура тиган и се запържва от всички страни с малко зехтин и бучка краве масло. Поръсва се с малко сол и черен пипер.
  2. Оризът се сварява според инструкциите на опаковката и се слага на дъното на една дълбока купа.
  3. Авокадото се нарязва на едро и се нарежда в едната половина на купата върху ориза. До него се поставя филето от сьомга.
  4. Отгоре се добавят още морковите, лука, резените краставица. Всичко се полива със зехтин и ябълков оцет. Порцията се поръсва със сусамовите семена и се украсява с листа магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер червен лук краставици моркови магданоз ябълков оцет сусам ориз авокадо сьомга келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче