Необходими продукти:
- 500 г калмари (нарязани на кръгчета)
- 1 чаша брашно
- 1 чаша царевично брашно
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 чаша прясно мляко
- 1 яйце
- Олио за пържене
- 4 френски багети или хлебчета за сандвичи
- Листа от маруля
- Нарязани домати
- Нарязани кисели краставички
За соса:
- 1/2 чаша майонеза
- 1/4 чаша кетчуп
- 1 ч.л. лют сос
- 1 ч.л. сос "Уорчестър"
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Смесете майонезата, кетчупа, лютия сос, соса "Уорчестър", чесъна на прах, солта и черния пипер в купа. Разбъркайте добре и оставете соса да се охлади в хладилник.
- Измийте и подсушете калмарите, след което ги нарежете на кръгчета.
- В голяма купа смесете брашното, царевичното брашно, чесъна на прах, лука на прах, червения пипер, солта и черния пипер.
- В отделна купа разбийте млякото и яйцето. Потопете калмарите първо в млечната смес, а след това оваляйте в брашнената смес.
- Загрейте растителното масло в дълбок тиган или фритюрник на средно висока температура. Пържете калмарите на порции до златисто и хрупкаво, около 2-3 минути. Отцедете ги върху кухненска хартия.
- Разрежете багетите наполовина и намажете вътрешността със сос. Подредете листа от маруля, нарязани домати и кисели краставички. Добавете панираните калмари и завършете с още малко сос по желание.
Сервирайте Po'Boy сандвичите топли, с гарнитура от пържени картофи или салата.