Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вкусът на Луизиана: Сандвич Po'Boy

С морски привкус


Необходими продукти:

  • 500 г калмари (нарязани на кръгчета)
  • 1 чаша брашно
  • 1 чаша царевично брашно
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 чаша прясно мляко
  • 1 яйце
  • Олио за пържене
  • 4 френски багети или хлебчета за сандвичи
  • Листа от маруля
  • Нарязани домати
  • Нарязани кисели краставички

За соса:

  • 1/2 чаша майонеза
  • 1/4 чаша кетчуп
  • 1 ч.л. лют сос
  • 1 ч.л. сос "Уорчестър"
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Смесете майонезата, кетчупа, лютия сос, соса "Уорчестър", чесъна на прах, солта и черния пипер в купа. Разбъркайте добре и оставете соса да се охлади в хладилник.
  2. Измийте и подсушете калмарите, след което ги нарежете на кръгчета.
  3. В голяма купа смесете брашното, царевичното брашно, чесъна на прах, лука на прах, червения пипер, солта и черния пипер.
  4. В отделна купа разбийте млякото и яйцето. Потопете калмарите първо в млечната смес, а след това оваляйте в брашнената смес.
  5. Загрейте растителното масло в дълбок тиган или фритюрник на средно висока температура. Пържете калмарите на порции до златисто и хрупкаво, около 2-3 минути. Отцедете ги върху кухненска хартия.
  6. Разрежете багетите наполовина и намажете вътрешността със сос. Подредете листа от маруля, нарязани домати и кисели краставички. Добавете панираните калмари и завършете с още малко сос по желание.

Сервирайте Po'Boy сандвичите топли, с гарнитура от пържени картофи или салата.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер червен пипер олио маруля лук яйца прясно мляко царевично брашно майонеза кисели краставички кетчуп калмари багета сос "Уорчестър" чесън на прах сандвич брашно