Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Високопротеинова салата с киноа, авокадо и риба тон

За засищащ обяд или вечеря

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г киноа
  • 3 с.л. екстра върджин зехтин
  • Сокът от 1 лимон
  • ½ с.л. бял винен оцет
  • 120 г риба тон от консерва, отцедена
  • 1 авокадо, без костилката, обелено и нарязано на парчета
  • 200 г чери домати, разполовени
  • 50 г сирене, нарязано на кубчета
  • 50 г бейби спанак
  • 2 с.л. смес от семена, запечени на сух тиган

Начин на приготвяне:

  1. Изплакнете киноата под студена вода. Прехвърлете я в тенджера, покрийте я с вода и оставете да заври. Намалете температурата и нека ври 15 минути, докато зърната набъбнат. Отцедете, след което прехвърлете в купа, за да се охлади леко.
  2. Междувременно в купа смесете зехтина, лимоновия сок и оцета и подправете със сол и черен пипер.
  3. След като киноата се охлади, смесете с дресинга и всички останали съставки. Разбъркайте, разпределете в купи на порции и поднесете.
 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чери домати винен оцет лимонов сок сирене авокадо бейби спанак риба тон киноа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче