Необходими продукти:
- 100 г киноа
- 3 с.л. екстра върджин зехтин
- Сокът от 1 лимон
- ½ с.л. бял винен оцет
- 120 г риба тон от консерва, отцедена
- 1 авокадо, без костилката, обелено и нарязано на парчета
- 200 г чери домати, разполовени
- 50 г сирене, нарязано на кубчета
- 50 г бейби спанак
- 2 с.л. смес от семена, запечени на сух тиган
Начин на приготвяне:
- Изплакнете киноата под студена вода. Прехвърлете я в тенджера, покрийте я с вода и оставете да заври. Намалете температурата и нека ври 15 минути, докато зърната набъбнат. Отцедете, след което прехвърлете в купа, за да се охлади леко.
- Междувременно в купа смесете зехтина, лимоновия сок и оцета и подправете със сол и черен пипер.
- След като киноата се охлади, смесете с дресинга и всички останали съставки. Разбъркайте, разпределете в купи на порции и поднесете.
ИЗБРАНО