Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

свинско месо от бут без кост 750 гр. червено вино 150 мл. гъби печурки 250 гр. балучка 100 гр. магданоз 1/2 връзка гъбен бульон 1 брой брашно 1 с. л. олиo 4 с.л. червен пипер 1 ч. л. сол , черен пипер на вкус дафинов лист 4-5

Нарязваме месото на кубчета,посоляваме и го запържваме в горещ тиган с половината олио.След почервеняване добавяме виното и задушаваме 5 минути. Изсипваме го в гювеч с капак.В същия тиган слагаме нарязаните на едро гъби,обелената балучка и останалото олио.Запържваме ги леко и тях.Подправяме с черен пипер на вкус. Добавяме брашното,разбъркваме добре и прибавяме червения пипер.Натрошаваме бульона и сипваме малко вода.Оставяме да къкри малко и ги изсипваме при свинското месо. Доливаме вода колкото да покрие продуктите. Добавяме дафиновите листа и нарязания на ситно магданоз.Затваряме капака и слагаме гювеча в гореща фурна за около час до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: червено вино магданоз свинско бульон гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче