свинско месо от бут без кост 750 гр. червено вино 150 мл. гъби печурки 250 гр. балучка 100 гр. магданоз 1/2 връзка гъбен бульон 1 брой брашно 1 с. л. олиo 4 с.л. червен пипер 1 ч. л. сол , черен пипер на вкус дафинов лист 4-5
Нарязваме месото на кубчета,посоляваме и го запържваме в горещ тиган с половината олио.След почервеняване добавяме виното и задушаваме 5 минути. Изсипваме го в гювеч с капак.В същия тиган слагаме нарязаните на едро гъби,обелената балучка и останалото олио.Запържваме ги леко и тях.Подправяме с черен пипер на вкус. Добавяме брашното,разбъркваме добре и прибавяме червения пипер.Натрошаваме бульона и сипваме малко вода.Оставяме да къкри малко и ги изсипваме при свинското месо. Доливаме вода колкото да покрие продуктите. Добавяме дафиновите листа и нарязания на ситно магданоз.Затваряме капака и слагаме гювеча в гореща фурна за около час до готовност.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.