Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вегетариански талиатели карбонара

Също толкова вкусни и засищащи


Необходими продукти:

  • 250 г талиателе
  • 2 средни тиквички
  • 200 г печурки
  • 2 жълтъка
  • 50 г настърган пармезан + още за поръсване
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. зехтин
  • Кората на 1 лимон, фино настъргана
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Сварете талиателите в подсолена вода според указанията на опаковката, като запазите 100 мл от водата при отцеждането.
  2. Докато пастата се вари, нарежете тиквичките на тънки ленти, или настържете на ренде за жулиени, а печурките - на филийки.
  3. Загрейте зехтина в дълбок тиган и задушете чесъна за 30 секунди, докато пусне аромата си. Добавете тиквичките и гъбите, овкусете със сол и черен пипер и гответе 5-6 минути, докато омекнат.
  4. В купа разбийте жълтъците с настъргания пармезан. Добавете малко от запазената вода от пастата, за да получите кремообразна консистенция.
  5. Прибавете сварените талиателе към тиквичките и гъбите, махнете тигана от котлона и веднага залейте със соса от жълтъци и пармезан. Разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно и да се получи копринено гладка текстура. Ако сосът изглежда твърде гъст, добавете още малко от запазената вода.
  6. Поръсете с лимонова кора и още пармезан за по-богат вкус.
  7. Поднесете веднага, като може да добавите и малко прясно смлян черен пипер за финален щрих.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лимон яйца тиквички гъби пармезан талиателе

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче