Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Веган пица - с отличен вкус и неустоими аромати

Не винаги месото е основополагащо в една рецепта


Почти е сигурно, че няма човек на Земята, който да не обича пица и да не е бил запленен от вкуса ѝ поне веднъж в живота си.

Вариациите на това тестено изкушение стигат до там, че всевъзможни продукти - пасващи си или не чак толкова - намират място върху италианското кулинарно богатство, което изненадва най-вече наследниците на пицата.

Добрият вкус винаги се крие в простите неща и не е нужно всеки път да вадим тежките готварски книги, за да нахраним добре семейството си. Трябва да знаем, че зад великите кулинарни шедьоври винаги стоят базисни рецепти и колкото по-простичко се научим да се храним, толкова по-лесен ще бъде животът ни.

Рецептата, която ще ви предложим днес, не е за месоядните. Тя е без никакви животински продукти, тестото се меси на ръка и е толкова приятна, че може да я приготви и дете.

Ето нашето веган пица предложение - с отличен вкус и неустоими аромати.

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 с.л. мая
  • ½ чаша топла вода
  • 1 с.л. брашно
  • 160 г брашно
  • Щипка сол
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. сух риган
  • ¼ ч.л. чесън на прах

За пицата:

  • Доматен сос
  • Зелена чушка, нарязана на кръгчета
  • Червен лук, нарязан на кръгчета
  • Гъби Печурки, нарязани на тънко
  • Тиквички, нарязани на ивици
  • Маслини Каламата, обезкостени и нарязани
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 с.л. зехтин
  • Пресен босилек (няколко листенца)
  • Веган Пармезан

Начин на приготвяне:

  1. Разтворете маята в топла вода заедно с една супена лъжица брашно. Оставете сместа да се активира за няколко минути.
  2. В купа сложете една чаша брашно, прибавете към него сол, сухия риган, чесъна на прах и олиото. Смесете съставките добре и към тях сложете още 3 с.л. брашно. Омесете меко тесто, след което го оставете да почине на топло място за 15 мин.
  3. Когато е готово, полейте го с 1 с.л. олио. Разнесете мазнината внимателно с ръце и извадете тестото от купата. Поставете го върху хартия за печене.
  4. Разточете тестото добре, а през това време включете фурната да се загрява на 220 градуса.
  5. Намажете доматения сос върху вече оформеното тесто. Подредете зеленчуците отгоре и поръсете пицата със смес от зехтин, смачкана скилидка чесън, щипка сол и риган. За финал разпределете добре веган пармезана.
  6. Печете пицата за около 20 мин., докато тестото придобие златист цвят.
  7. Преди да я поднесете, нарежете няколко листенца пресен босилек и ги поръсете отгоре.

Дайте оценка:

Тагове: чесън чушки тиквички бяло брашно суха мая вода маслини

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче