Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

В един съд: Пиле с ориз и зелен лук

Много подходящо за забързаното ежедневие

10’ Подготовка
35’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 4 пилешки бутчета с кожа и кост
  • 8 стръка зелен лук, нарязани на едро
  • 3 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 15 г джинджифил, нарязан на тънки пръчици
  • 200 г ориз басмати, изплакнат
  • 650 мл зеленчуков бульон
  • 10 г листа кориандър

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200°C . Налейте 1 с.л. олио в голям съд с капак, подходящ за фурна. След като се загрее, овкусете пилешките бутчета със сол, след което ги гответе с кожата надолу за 5-6 минути, докато станат златистокафяви. Извадете ги от съда и ги оставете настрана (все още не трябва да са напълно сготвени).
  2. Налейте останалата 1 с.л. олио, след което добавете зеления лук, чесъна и джинджифила. Гответе на среден огън за 4-5 минути, докато омекнат и станат златисти по краищата. Добавете ориза и разбъркайте, за да се покрие с мазнината. Налейте бульона, след което поставете пилето върху ориза, с кожата нагоре.
  3. Похлупете съда и го поставете във фурната за 20 минути.
  4. Извадете от фурната и поръсете с кориандър и чили олио при сервиране.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър олио пилешко джинджифил ориз зелен лук зеленчуков бульон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче