Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 4 пилешки бутчета с кожа и кост
- 8 стръка зелен лук, нарязани на едро
- 3 скилидки чесън, ситно нарязани
- 15 г джинджифил, нарязан на тънки пръчици
- 200 г ориз басмати, изплакнат
- 650 мл зеленчуков бульон
- 10 г листа кориандър
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200°C . Налейте 1 с.л. олио в голям съд с капак, подходящ за фурна. След като се загрее, овкусете пилешките бутчета със сол, след което ги гответе с кожата надолу за 5-6 минути, докато станат златистокафяви. Извадете ги от съда и ги оставете настрана (все още не трябва да са напълно сготвени).
- Налейте останалата 1 с.л. олио, след което добавете зеления лук, чесъна и джинджифила. Гответе на среден огън за 4-5 минути, докато омекнат и станат златисти по краищата. Добавете ориза и разбъркайте, за да се покрие с мазнината. Налейте бульона, след което поставете пилето върху ориза, с кожата нагоре.
- Похлупете съда и го поставете във фурната за 20 минути.
- Извадете от фурната и поръсете с кориандър и чили олио при сервиране.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО