Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Узо коктейл в дълбана диня

Не пропускайте това разхлаждащо лятно питие

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
5’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Една средноголяма диня
  • Узо
  • Сокът от 1 лайм
  • Натрошен лед

Снимка: iStock by Getty Images

Начин на приготвяне:

  1. Капачето на динята се отрязва, сърцевината се издълбава и се слага в цедка със ситна мрежа или гевгир с малки дупки.
  2. Отдолу се подлага купа и всичко се притиска внимателно с лъжица, за да може в гевгира да останат само семките, а останалото да отиде в купата.
  3. Семките се изхвърлят, а другото се минава през блендер, заедно с изцеденият сок от 1 лайм.
  4. Долива се узото и всичко се смесва пак. Съотношението на динения сок спрямо узото трябва да е 3:1.
  5. Полученият коктейл се излива в динята, контейнерът на блендера се изплаква и в него се натрошава лед, който също се изсипва в издълбания плод.
  6. Всичко се разбърква с лъжица.
  7. Сервира се или със сламки, поставени директно в самата диня, или пък в нея се потапя черпак, за да може всеки гост да си сипва, колкото му е сладко.

Снимка: iStock by Getty Images

Наздраве и не забравяйте да консумирате с удоволствие и мярка.

Изберете чаши и кани за дома

Идеални за вашите партита с коктейли, вино или лимонада

Дайте оценка:

Тагове: лайм диня узо коктейл

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче