Необходими продукти:
- Една средноголяма диня
- Узо
- Сокът от 1 лайм
- Натрошен лед
Начин на приготвяне:
- Капачето на динята се отрязва, сърцевината се издълбава и се слага в цедка със ситна мрежа или гевгир с малки дупки.
- Отдолу се подлага купа и всичко се притиска внимателно с лъжица, за да може в гевгира да останат само семките, а останалото да отиде в купата.
- Семките се изхвърлят, а другото се минава през блендер, заедно с изцеденият сок от 1 лайм.
- Долива се узото и всичко се смесва пак. Съотношението на динения сок спрямо узото трябва да е 3:1.
- Полученият коктейл се излива в динята, контейнерът на блендера се изплаква и в него се натрошава лед, който също се изсипва в издълбания плод.
- Всичко се разбърква с лъжица.
- Сервира се или със сламки, поставени директно в самата диня, или пък в нея се потапя черпак, за да може всеки гост да си сипва, колкото му е сладко.
Наздраве и не забравяйте да консумирате с удоволствие и мярка.