Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
2 яйца - 1 жълтък за намазване 300 мл топло прясно мляко 3 с. л. разтопено кр. масло 1 с. л. захар 1 ч. л. сол 1 пак, суха мая или 30 грама жива мая 600 г брашно за плънката: 300 г сирене 1 яйце 100 г разтопено краве масло

В топлото мляко се разтваря захарта с маята. Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се поставя солта, разбитите леко яйце , белтъка, мазнината и разтворената мая. Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса. Тестото се разделя на 4 равни части.Разточва се едната част на кръг с размер 35-38 см, намазва се с разтопеното масло и се поръсва с 1/3 от натрошеното сирене, смесено с яйцето. Разточва се втората част и се поставя върху първата, следва масло и сирене. Така се процедира и с третата част. Последната част тесто не се маже с нищо. Кръгът се нарязва на ленти.Всяка лента се усуква.Нареждат се в намазана тава и се оставя да втаса втори път.След това се намазва с жълтък разбит с малко олио.Наръсва се със сусам.Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче