Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Туршия от маринован червен лук

Хрупкав и ароматен

15’ Подготовка
5’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 мл ябълков оцет
  • 3 с.л. светла кафява захар
  • 1 с.л. морска сол
  • 6 зърна черен пипер
  • 6 зърна кориандър
  • 1 звездовиден анасон
  • 1 дафинов лист
  • 3 малки глави червен лук, нарязани на кръгчета

Начин на приготвяне:

  1. Изсипете в малка касерола оцета и към него прибавете всички останали съставки без лука. Сложете сместа на котлона да се затопли, за да се разтопят захарта и солта.
  2. Сложете лука в гевгир или цедка, след което го залейте с гореща вода.
  3. Вече охладени, преместете лучените кръгчета в стерилизиран буркан от 500 мл. При тях сипете топлата марината с оцет и затворете добре с капачката.
  4. Оставете настрани да се маринова за два часа и да изстине, преди да го приберете.
  5. Съхранявайте буркана неотворен в продължение на 6 месеца, а когато го отворите, сложете го в хладилника и консумирайте лука в рамките на 2 седмици.

Дайте оценка:

Тагове: морска сол черен пипер кориандър дафинов лист червен лук ябълков оцет кафява захар анасон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче