Необходими продукти:
- 300 мл ябълков оцет
- 3 с.л. светла кафява захар
- 1 с.л. морска сол
- 6 зърна черен пипер
- 6 зърна кориандър
- 1 звездовиден анасон
- 1 дафинов лист
- 3 малки глави червен лук, нарязани на кръгчета
Начин на приготвяне:
- Изсипете в малка касерола оцета и към него прибавете всички останали съставки без лука. Сложете сместа на котлона да се затопли, за да се разтопят захарта и солта.
- Сложете лука в гевгир или цедка, след което го залейте с гореща вода.
- Вече охладени, преместете лучените кръгчета в стерилизиран буркан от 500 мл. При тях сипете топлата марината с оцет и затворете добре с капачката.
- Оставете настрани да се маринова за два часа и да изстине, преди да го приберете.
- Съхранявайте буркана неотворен в продължение на 6 месеца, а когато го отворите, сложете го в хладилника и консумирайте лука в рамките на 2 седмици.
ИЗБРАНО