Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Цветна зимна салата с червено зеле, моркови и сусам

Със специален дресинг

15’ Подготовка
0’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 малка глава червено зеле (около 500 г)
  • 2 големи моркова
  • 1 връзка пресен магданоз
  • 2 с.л. сусам
  • 3 с.л. зехтин или олио от гроздови семки
  • 2 с.л. ябълков оцет или лимонов сок
  • 1 ч.л. мед или кленов сироп (по желание)
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете червеното зеле на тънки ивици или го настържете с кухненски робот.
  2. Обелете морковите и ги настържете на едро ренде. Поставете ги в голяма купа.
  3. Измийте магданоза, подсушете го и го нарежете на ситно. Добавете го към зелето и морковите.
  4. Загрейте сух тиган на средна температура и запечете сусама за 1-2 минути, докато стане златист и ароматен. Бъркайте постоянно, за да не загори.
  5. В малка купа смесете зехтина, ябълковия оцет (или лимоновия сок), меда, солта и черния пипер. Разбъркайте добре до гладкост.
  6. Залейте зеленчуците с дресинга и разбъркайте добре, за да се овкусят равномерно.
  7. Поръсете запечения сусам върху салатата и разбъркайте леко.
  8. Оставете салатата да престои 10-15 минути преди сервиране, за да се смесят ароматите.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин моркови магданоз ябълков оцет мед сусам червено зеле

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче