50 г сушени домати
50 г орехови ядки
зехтин
риган
сол
черен пипер
Тази средиземноморска риба си подхожда много с босилек, риган, маслини и всички видове песто, които може да се сетите. Винаги може да да използвате готова смес, с която да я овкусите, като ще стане вкусна, уверявам ви, дори да я намажете само със зехтин. Днес ще ви покажа рецепта, в която пренасяме Средиземноморския вкус в кухнята, като си приготвим сами паста от сушени домати, орехи и риган. С тази смес намазваме вътрешната част на рибата обилно. Слагаме също вътре няколко сушени домата. Поставяме рибата в тава, застлана с предварително намаслена със зехтин кухненска хартия. Обърнете внимание на зехтина, тъй като някои видове могат да се използват само за салати и не е препоръчително да минават топлинна обработка. От горната страна на рибата поръсваме с риган и намазваме отново със зехтин. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин. Поднасяме със зелена салата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО