Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Ципура с паста от сушени домати, орехи и риган -НЯМА СНИМКА

От

2 риби ципура
50 г сушени домати
50 г орехови ядки
зехтин
риган
сол
черен пипер

Тази средиземноморска риба си подхожда много с босилек, риган, маслини и всички видове песто, които може да се сетите. Винаги може да да използвате готова смес, с която да я овкусите, като ще стане вкусна, уверявам ви, дори да я намажете само със зехтин. Днес ще ви покажа рецепта, в която пренасяме Средиземноморския вкус в кухнята, като си приготвим сами паста от сушени домати, орехи и риган. С тази смес намазваме вътрешната част на рибата обилно. Слагаме също вътре няколко сушени домата. Поставяме рибата в тава, застлана с предварително намаслена със зехтин кухненска хартия. Обърнете внимание на зехтина, тъй като някои видове могат да се използват само за салати и не е препоръчително да минават топлинна обработка. От горната страна на рибата поръсваме с риган и намазваме отново със зехтин. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин. Поднасяме със зелена салата.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче