Необходими продукти:
- 500 г цаца, може и замразена
- олио
- 50 г царевично брашно
- 50 г бяло брашно
- 50 г грис
- 2 с.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- сос тартар за сервиране
Начин на приготвяне:
- Ако цацата е замразена, се поставя под течаща студена вода, колкото ако има слепнали се рибки, да се отделят една от друга.
- Двата вида брашно, грисът, солта, черният и червеният пипер, кимионът и чесънът се смесват в плик за печене и всяка порция цаца се поставя вътре. Пликът се затваря и се раздрусва добре.
- В нагорещено олио се потапят рибките една по една и се пържат до желаната хрупкавост.
- Мезето се сервира с купичка сос тартар и предпочитана марка светла бира.
ИЗБРАНО