Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Цаца през зимата? Защо не!

Идеалното мезе за бира вече се продава свободно, нека се възползваме

2’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г цаца, може и замразена
  • олио
  • 50 г царевично брашно
  • 50 г бяло брашно
  • 50 г грис
  • 2 с.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сос тартар за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Ако цацата е замразена, се поставя под течаща студена вода, колкото ако има слепнали се рибки, да се отделят една от друга.
  2. Двата вида брашно, грисът, солта, черният и червеният пипер, кимионът и чесънът се смесват в плик за печене и всяка порция цаца се поставя вътре. Пликът се затваря и се раздрусва добре.
  3. В нагорещено олио се потапят рибките една по една и се пържат до желаната хрупкавост.

    Снимка: iStock by Getty Images

  4. Мезето се сервира с купичка сос тартар и предпочитана марка светла бира.

 

Дайте оценка:

Тагове: риба сол черен пипер червен пипер олио бяло брашно царевично брашно кимион грис чесън на прах сос тартар цаца

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче